Luifel en entreegebied BovenIJ ziekenhuis Amsterdam

nieuwbouw

Versterken van de hoofdingang.

De aanpassing van het entreegebied werkt  bevorderend voor het welbevinden van de patiënt.

Om het entreegebied van het BovenIJ ziekenhuis in de stedelijke structuubeter herkenbaar te maken en de toegankelijkheid te verbeteren heeftde bestaande hoofdingang van het ziekenhuis een heldere identiteit tgekregen.
Ten eerste is de bestaande gevel aangepast. Vanuit het gebouw komt een halfrond, één verdieping hoog, glazen element en een uit het midden geplaatste tourniquet.
Ten tweede is voor de hoofdingang van het gebouw een markante luifel geplaatst. Deze heeft eveneens een halfronde vorm en is gericht naar de aanlooproute. De luifel hangt met tuien aan één punt van drie bij elkaar komende ronde kolomen. Met zijn witte uiterlijk, de in de luifel geplaatste lichtkoepels en ranke constructie lijkt de luifel vederlicht te zijn. De luifel is deels boven de ingang en grotendeels boven de stopplaats voor auto’s en busjes en de aanlooproute van de bezoekers geplaatst.
Ten derde is een deel van het terrein rond het ziekenhuis, met name bij de entree de aanlooproute uit de wijk en de parkeerplaats aangepast en heeft met sfeervolle groenvoorzieningen een vriendelijke sfeer gekregen.
De bezoeker van het ziekenhuis krijgt door de drie bovenstaande aanpassingen een veel toegankelijke loop naar de entree.
Ter bevordering van de patiënten ontvangst is in de hal het bezoekersrestaurant geplaatst
Tenslotte heeft de renovatie in de entreehal geleid tot het versterken van de routing binnen het ziekenhuis. Samen met enkele andere ruimtelijke elementen zorgen zij voor een soepele sturing van de bezoekersstromen naar de belangrijkste afdelingen. Het op een ontspannen wijze vinden van je route in het ziekenhuis werkt bevorderend voor het welbevinden van de patiënt en verminderd stress.