Verpleeghuisunit Motels Katwijk

nieuwbouw

Tijdelijke verpleegunit in bosrijke omgeving

Vernieuwbouw van twee gebouwen en koppelen voor verpleeghuiszorg

De verpleegunit Motels is de interim-voorziening voor de verpleeg- en meerzorgafdeling van woonzorgcentrum Jeroen tijdens de verbouwing. Er is gekozen om de twee gebouwen die op het terrein van de Wilbert staan zoveel mogelijk te behouden en aan te passen aan de tijdelijke bewoners van de Motels.
Iedere bewoner heeft een eigen slaapkamer. Tussen iedere twee kamers is één sanitaire cel voor twee bewoners. De bewoners hebben per wooneenheid een gezamenlijke woonkamer.
Beide woongebouwen zijn door middel van een gang met elkaar verbonden. De centrale gangen in de gebouwen, waaraan de leefruimten liggen, hebben daklichten. Hierdoor ontstaat een vriendelijke sfeer in de gangen en een spel van licht op de vloeren.
De buitengevel is met houten delen bekleed en door zijn kleur belinga bruin versterkt deze de abstractie van het gebouw. De open en dichte delen komen hierdoor sterker naar voren.
De terugliggende kozijnen van de slaapkamers hebben tussen de kamers gekleurde dichte glaspanelen als terugkerend ritme tussen het verder open karakter van de puien. Het gebouw staat te midden van de prachtige tuin met mooie bomen en brengt de natuur in het gebouw door de grote glazen gevels en de opzet van twee lobben met daartussen een groenstrook.